Liderul socialiştilor europeni: Republica Moldova se confruntă cu două riscuri - Traian Băsescu şi Rusia

Liderul socialiştilor europeni: Republica Moldova se confruntă cu două riscuri - Traian Băsescu şi Rusia
Republica Moldova se confruntă, în prezent, cu două riscuri: Rusia şi preşedintele Traian Băsescu, a declarat, luni, la Bucureşti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaraţiile şefului statului privind unirea dintre România şi ţara vecină.

"Este foarte curios că, în vremuri în care Moldova este în dificultate, el vrea, mai mult sau mai puţin, să înghită Moldova. În prezent, Moldova se confruntă cu două riscuri, unul este Rusia, celălalt preşedintele Băsescu. Şi asta e puţin curios pentru preşedintele unei ţări vecine", a declarat Hannes Swoboda, la conferinţa de lansare a proiectului "Relauching Europe".

Întrebat de ce consideră că preşedintele Băsescu este un risc pentru ţara vecină, Swoboda a precizat că Republica Moldova are nevoie de "respectarea suveranităţii sale, de solidaritate împotriva presiunii ruseşti care este vizibilă din nou", iar astfel de declaraţii pot fi interpretate ca fiind un îndemn ca Moldova să nu-şi menţină suveranitatea şi autonomia.

"Cred că autorităţile moldovene, în special guvernul, sunt responsabile pentru viitorul ţării. Oferim Acordul de Asociere şi Moldova vrea să-l semneze şi orice alte intervenţii inoportune, care creează probleme nu sunt binevenite. Şi acesta cred c-ar trebui să fie mesajul pe care Traian Băsescu ar trebui să-l respecte", a spus liderul Grupului S&D din Parlamentul European.

Acesta a dat exemplul unui proverb din limba germană.

"Există un proverb în germană: «A vorbi este de argint, a tăcea este de aur». Mulţi oameni preferă aurul, dar domnul Băsescu preferă argintul. Cred că moldovenii ar prefera şi ei aurul", a conchis Hannes Swoboda.

 

Comenteaza