MAE a emis o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după declanşarea stării de urgenţă de către Erdogan. Recomandările către cetăţenii români

MAE a emis o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după declanşarea stării de urgenţă de către Erdogan. Recomandările către cetăţenii români
MAE a emis joi o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după ce a fost decretată stare de urgenţă pentru trei luni, ministerul recomandând românilor să fie precauţi şi vigilenţi, însă precizează că decizia Guvernului turc nu implică restricţionarea libertăţii de circulaţie a turiştilor străini.

"Având în vedere că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe", potrivit unui comunicat de presă emis joi de MAE.

Ministerul anunţă că Guvernul turc a decretat stare de urgenţă pentru trei luni pe întreg teritoriul ţării începând de miercuri. De asemenea, MAE precizează că potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile turce, instaurarea stării de urgenţă nu are ca efect direct restricţionarea libertăţii de circulaţie a populaţiei civile, nici a turiştilor străini.

De asemenea, MAE este în permanent contact cu autorităţile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei. Totodată MAE precizează că este necesară informarea permanentă asupra evoluţiei interne din acest stat şi verificarea disponibilităţii mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

 

Comenteaza