MAE nu s-a sinchisit să anunţe familia românului răpit cu 8 ani în urmă că misiunea de eliberare a reuşit. Părinţii au aflat vestea de la TV

MAE nu s-a sinchisit să anunţe familia românului răpit cu 8 ani în urmă că misiunea de eliberare a reuşit. Părinţii au aflat vestea de la TV
| Foto: captura video - https://stirileprotv.ro/

Un român răpit acum 8 ani de o grupare teroristă africană, a fost salvat şi repatriat. Familia acestuia a aflat de la jurnalişti că va veni acasă, nu de la autorităţile române. 

După opt ani, oficialii români au anunțat că misiunea de eliberare şi recuperare a românului Iulian Gherghuţ, răpit de terorişti în Africa, s-a încheiat cu succes. Iulian Gherghuţ era ofiter de securitate și se ocupa de paza unei mine de mangan din Burkina Faso, lângă granița cu Mali. 

Familia lui Iulian Gherguț, românul răpit de teroriști în Burkina Faso, a aflat de la televizor că acesta a fost eliberat, a transmis digi24.ro. „Am aflat de la televizor că s-a eliberat Gherguț Iulian din Burkina Faso. Am tresărit, am început să plângem de bucurie, că a coborât din avion", a declarat mama lui Gherguț. 

"Eram în cameră, m-a sunat un prieten din Târgu Jiu și a zis «uită-te pe Digi24, e adevărat ce se întâmplă?». Nu știam despre ce este vorba. M-a întrebat «E adevărat că Iulian a sosit la București? L-a dat la televizor, văd pe Digi24.» Am zis «Nu știu, o fi așa. Să deschid și eu televizorul...»", a declarat şi fratele lui Iulian Gherghuţ.

”În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că rezultatul acțiunii finalizate astăzi prin aducerea în țară a cetățeanului român Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico- diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri, în numele autorităților române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităților marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluționării acestui caz extrem de complicat.”, a transmis MAE într-un comunicat.

Comenteaza