MAE: Situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, românii să rămână extrem de precauţi

MAE: Situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, românii să rămână extrem de precauţi
Ministerul Afacerilor Externe avertizează luni că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă mai ales în Ankara şi Istanbul şi cere cetăţenilor români să rămână extrem de precauţi şi vigilenţi.

"MAE informează că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul. În consecinţă, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe", potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

De asemenea, MAE recomandă informarea permanentă asupra evoluţiei interne din Turcia şi verificarea disponibilităţii mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

Autorităţile turce au reintrodus starea de urgenţă la Istanbul şi au desfăşurat efective suplimentare din cadrul forţelor speciale ale poliţiei, relatează TASS, care preia informaţii transmise de agenţia de ştiri Anadolu.

Potrivit agenţiei, şeful poliţiei a fost instruit să doboare orice elicopter care decolează fără permisiune, iar echipaje înarmate de poliţie patrulează străzile.

De asemenea, clădirea Parlamentului turc de la Ankara a primit ordin de evacuare pe fondul unei ameninţări la adresa securităţii, potrivit unui politician de opoziţie, citat de The Independent online.

 

Comenteaza