MAI verifică Jandarmeria Cluj, după ce a acordat onoruri unui colonel de Securitate, acelaşi care a anchetat-o pe Doina Cornea

MAI verifică Jandarmeria Cluj, după ce a acordat onoruri unui colonel de Securitate, acelaşi care a anchetat-o pe Doina Cornea
| Foto: News.ro

Ministerul Afacerilor de Interne face verificări la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Cluj, după ce acesta a acordat onoruri militare fostului colonel de Securitate Ioan D. Gocan, cel care a anchetat-o pe fosta disidentă Doina Cornea.

Informația a fost confirmată pentru G4Media de Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române. „Dosarul de personal al fostului colonel Ioan D. Gogan nu se află în arhiva Jandarmeriei și nu a fost cunoscută condamnarea acestuia".

„În conformitate cu O.M.A.I nr.64 din 2014, cadrele militare ale M.A.I. au dreptul, la cererea familiei, la o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare. În condițiile în care nu a existat o măsură complementară de degradare militară, persoana la care se face referire avea dreptul la onoruri militare. Facem totodată precizarea că la respectiva înmormântare nu a participat niciun reprezentant al conducerii instituției noastre”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Regulamentul prevede că doar trei categorii de militari nu pot primi onoruri militare: militarii care s-au sinucis, cei care au murit în timp ce săvârșeau o infracțiune sau cei care au fost degradați militar, ca măsură complementară în urma unei decizii judecătorești definitive. În schimb, militarilor care au colaborat sau lucrat cu Securitatea nu li se interzice acest drept, chiar dacă au sentințe definitive privind legăturile cu Poliția Politică.

 

 

Comenteaza