Marcel Pavel, amendat pentru imnul cântat înainte de România - Franţa VIDEO

Marcel Pavel, amendat pentru imnul cântat înainte de România - Franţa VIDEO
Imnul României a fost cântat în manieră personală de Marcel Pavel, înaintea meciului România-Franţa, de pe Naţional Arena.

Federaţia Română de Fotbal şi cântăreţul Marcel Pavel au fost amendaţi de Prefectura Capitalei cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului României cu alt text decât cel oficial. Marcel Pavel a greşit versurile imnului naţional pe care l-a cântat înaintea meciului România-Franţa de pe National Arena. Artistul susţine că a evitat versul "Triumfător în lupte, un nume de Traian" pentru a nu fi interpretat politic.

Ascultă mai jos imnul interpretat de Marcel Pavel.

Cântăreţul a precizat la Realitatea TV că timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute şi a fost chiar depăşit cu 10 secunde. Astfel, el a ales să cânte două strofe din imnul naţional, însă ultimele două versuri din cea de-a doua strofă - "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!" - au fost înlocuite cu ultimele două versuri din prima strofă "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!", acestea constituind un refren şi un îndemn pentru fotbaliştii tricolori.

Comenteaza