Marea Britanie are un nou premier

Marea Britanie are un nou premier
Theresa May preia din 13 iulie 2016 funcția de premier al Marii Britanii, înlocuindu-l pe David Cameron

După ce în 11 iulie 2016, Andrea Leadsom a anunțat că se retrage din cursa din cadrul Partidului Conservator pentru a deveni prim-ministru al Marii Britanii, în locul lui David Cameron, Theresa May a fost confirmată ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator, devenind automat prim-ministru al Marii Britanii. 

Theresa May s-a născut la 1 octombrie 1956 în Eastbourne, Sussex. A urmat studii atât în sectorul de stat, cât și în sectorul privat. A studiat geografia la Colegiul St. Hugh din cadrul Universității Oxford. Și-a început cariera la Banca Angliei și a fost șef al Unității pentru Afaceri Europene și consilier pe probleme internaționale în cadrul Asociației pentru Servicii de Compensare de Plată (Association for Payment Clearing Services - APACS).

Britanicii aşteaptă ca noua "Doamnă de Fier" să obţină cât mai multe avantaje la negocierile privind Brexit-ul, cu Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât însăşi noua lideră a Partidului Conservator, Theresa May, a dat asigurări luni, în primul său discurs după confirmarea în funcţie, că Brexitul va fi un succes, că va unifica ţara, divizată de referendumul privind apartenenţa la UE de luna trecută, şi că va construi un Regat Unit mai bun, relatează The Independent.

Theresa May s-a declarat, totodată, "onorată" că a fost aleasă să îi urmeze lui David Cameron ca lider al Partidului Conservator aflat la putere, potrivit DPA. Ea a spus că Marea Britanie "are nevoie de o viziune care să lucreze pentru fiecare dintre noi"

Comenteaza