Marga, invitat să contribuie la reforma instituţiilor europene

Marga, invitat să contribuie la reforma instituţiilor europene
Andrei Marga și ministrul de Externe al Germaniei Guido Westerwelle vor lucra la reforma instituțiilor europene, după ce acesta din urmă i-a propus președintelui Institutului Cultural Român să colaboreze la realizarea proiectului german de reformă a instituțiilor europene.

Westerwelde l-a lăudat pe Marga în invitaţia adresată pentru contribuțiile în domeniu cu două lucrări - Die Philosophie der europäischen Einigung (2008) şi The Destiny of Europe (2012) - recunoscute la nivel internaţional. Ministrul de Externe al Germaniei a subliniat și „buna colaborare în probleme bilaterale, europene şi internaționale (gute Zusammenarbeit in bilateral europapolitischen und internationalen Fragen)" pe care a avut-o cu Andrei Marga în perioada în care acesta a deținut portofoliul Externelor, precum și dorința de a continua cooperarea în noua funcție pe care o ocupă la Institutul Cultural Român, după cum arată un comunicat de presă al ICR.

De asemenea, și ministrul de stat din guvernul de la Berlin, Michael Link, s-a declarat interesat de volumul "The Destiny of Europe", ca bază de discuții pentru amendarea proiectului german de reformă a instituțiilor europene.

 

Etichete
Comenteaza