Legist, după AUTOPSIILE victimelor din Argeș: ”Ucise cu premeditare și ferocitate. Nu au avut posibilitatea să țipe”

Legist, după AUTOPSIILE victimelor din Argeș: ”Ucise cu premeditare și ferocitate. Nu au avut posibilitatea să țipe”

Bărbatul din Bascov, județul Argeș, care și-a ucis întreaga familie a fost dus, miercuri după amiază, la Tribunalul Argeș - unde magistraţii au decis arestarea lui, fiind acuzat de omor calificat. În urma autopsiilor s-a constatat faptul că toate cele cinci victime au fost ucise cu premeditare și ferocitate. 

”În urma autopsiilor s-a constatat faptul că toate cele cinci victime au fost omorâte prin aceleași mecanisme de producere a leziunilor traumatice care au dus la deces. Și aceste leziuni traumatice au fost produse la nivel cranio-cerebral, cu afectarea dramatică a substanței cerebrale.

Este vorba de dilacerare cerebrală, zdrobirea creierului, hemoragii menico-ventriculare, cu inundare masivă de sânge, precum și traumatisme cervicale. Acestea au putut fi produse în contextul unor loviri cu corp dur și cu un corp tăietor despicător.

E dramatic, o mare cruzime, cu intenție, cum până în acest moment, eu personal, ca medic legist de atâția ani practicând medicina legală, nu am văzut vreodată”, a declarat pentru Știrile PRO TV, Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș. 

”Loviturile au fost multe, de o cruzime foarte mare. Au fost extrem de violente și nu au avut posibilitatea, din nefericire, să țipe, să se zbată, pentru că au fost găsite exact acolo unde dormeau.

(...) Faptul că și-a calculat extrem de bine pașii, așa cum rezultă și din înscrisurile pe care am văzut că le-a făcut de ani buni, arată că avea în plan treaba aceasta de mai mulți ani. Și acest lucru se poate explica și prin numărul lor (al victimelor -n.r.) adică nu s-a oprit la unul, maximum doi , ci și-a dus la îndeplinire absolut demersul lui”, a mai declarat șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș. 

Comenteaza