Ministerul de Externe: Circulaţia autovehiculelor grele a fost restricţionată temporar pe autostrăzi din Slovenia

Ministerul de Externe: Circulaţia autovehiculelor grele a fost restricţionată temporar pe autostrăzi din Slovenia
MAE îi atenţionează pe cei care vor să călătorească în Slovenia că în urma căderilor de zăpadă sunt dificultăţi de circulaţie pe principalele autostrăzi şi drumuri naţionale, temporar fiind restricţionat traficul autovehiculelor grele pe autostrăzile ce asigură legăturile cu Ungaria, Italia, Austria

"Temporar a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor grele pe autostrăzile (A1, A2 şi A3) care asigură legăturile cu Ungaria, Italia, Croaţia şi Austria. Traficul este greoi şi cu blocaje care se pot prelungi pe mai multe ore. Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede continuarea ninsorilor şi a viscolului, menţinându-se condiţiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei", se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenilor români care intenţionează să tranziteze Slovenia li se recomandă ca, în perioada următoare, să se informeze din timp asupra condiţiilor de trafic şi asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale României de pe traseu.

De asemenea, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Companiile care utilizează autovehiculele grele/camioane sunt solicitate să se informeze constant cu privire la prognoza meteo, precum şi asupra restricţiilor de trafic impuse pe drumurile din Slovenia.

Informaţiile cu privire la traficul rutier din Slovenia pot fi obţinute 24/24h de la Centrul de informare asupra traficului rutier (http://www.promet), precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 885 15, menţionează sursa citată.

MAE precizează totodată că în Slovenia este obligatorie achiziţionarea vignetei de circulaţie pe autostrăzi, pe o perioada de minim 7 zile, în valoare de 15 euro. Vigneta trebuie lipită pe parbriz, pentru a fi luată în considerare.

Comenteaza