Ministerul de Externe rus: Atitudinea UE este "extrem de neconstructivă"; "nu acceptăm limbajul ameninţărilor"

Ministerul de Externe rus: Atitudinea UE este
Uniunea Europeană a adoptat o "poziţie extrem de neconstructivă" prin suspendarea negocierilor privind eliminarea vizelor, consideră Ministerul rus de Externe, avertizând că Moscova nu va accepta "limbajul sancţiunilor şi ameninţărilor".

"Uniunea Europeană a adoptat o poziţie extrem de neconstructivă prin suspendarea negocierilor pe tema vizelor. Rusia nu va accepta limbajul sancţiunilor şi ameninţărilor", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de BBC News online.

De asemenea, Rusia avertizează că va reacţiona prin sancţiuni.

Uniunea Europeană a adoptat joi o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele şi ameninţând cu măsuri economice dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi. Potrivit preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie etapizată de sancţionare a Rusiei, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina. "Situaţia din Ucraina trebuie să se detensioneze. Dacă Rusia nu va face acest lucru, vor exista grave implicaţii în relaţiile UE-Rusia", a insistat Van Rompuy.

Uniunea Europeană consideră "ilegală" decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de către Rusia, a precizat Herman Van Rompuy. "Decizia Parlamentului din Crimeea intră în contradicţie cu prevederile Constituţiei Ucrainei şi este ilegală", a declarat Van Rompuy după summitul de la Bruxelles.

Etichete
Comenteaza