Ministrul de Interne anunță la 9 zile de la accident că Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Serviciului Rutier Constanţa înainte de a ucide 2 oameni

Ministrul de Interne anunță la 9 zile de la accident că Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Serviciului Rutier Constanţa înainte de a ucide 2 oameni
| Foto: captura video - conferinţa de presă Adrian Glugă

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a prezentat luni seară raportul Corpului de Control în ceea ce privește intervenția polițiștilor în cazul accidentului din 2 Mai, care a avut loc în data de 19 august. Un șofer sub influența drogurilor a ucis două persoane și a rănit alte trei.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a prezentat, luni, raportul Corpului de control privind accidentul de la 2 Mai, în care un șofer drogat a ucis doi tineri, a transmis Agerpres

Predoiu a spus că şoferul Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Serviciului Rutier Constanţa, cu câteva ore înainte de accident. Comisarul-șef nu l-a sancţionat pentru lipsa semnului de începător și nu i-a ridicat plăcuţele de înmatriculare.

Raportul urmează să fie trimis procurorilor, pentru a putea fi folosit în anchetă, și Inspectoratului General al Poliției Române, pentru a analiza concluziile.

Una dintre concluziile Corpului de Control vizează cercetarea prealabilă faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă, deoarece „s-au stabilit carențe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competență”.

Predoiu a menționat în aceeași declarație că Adrian Glugă a cerut eliberarea din funcţie, iar IPJ Constanța va fi condus interimar de Mădălina Vlangăr, în prezent directoare la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Ministrul Predoiu a mai declarat luni că, în Constanţa, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani şi că se impune o resetare a structurilor din Ministerul Afacerilor Interne și a ministerului ca atare.

Comenteaza