Ministrul Educaţiei a schimbat comisia care analizează teza de doctorat lui Ponta, acuzat de plagiat. Cinci clujeni o analizează

Ministrul Educaţiei a schimbat comisia care analizează teza de doctorat lui Ponta, acuzat de plagiat. Cinci clujeni o analizează
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), forul abilitat să verifice acuzaţiile de plagiat aduse lui Victor Ponta, a fost desfiinţat, ieri, de ministrul Educaţiei Liviu Pop. Decizia lui Pop a venit cu doar o zi înainte ca CNATDCU să se întrunească pentru a analiza acuzaţiile la adresa premierului.

Componenţa Consiliulului a fost practic modificată prin adăugarea a 25 de noi membri pe lângă cei 20 deja existenţi. Informaţia a fost confirmată de ministrul Pop la Realitatea TV.

El a declarat că motivul desfiinţării Consiliului ţine de lipsa unui raport de activitate care trebuia să fie prezentat până joi, la ora 12:00.

Modificarea operată în componenţa Consiliului nu a fost publicată în Monitorul Oficial, instituţie pe care premierul Ponta a adus-o în subordinea Guvernului.

Fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea, membru al CNATDCU, a criticat decizia lui Pop şi a precizat, la Realitatea TV, că orice decizia a Consiliului în cazul Ponta ar putea fi lovită de nulitate.

"Din păcate nu pot să nu ma abţin să văd intenţia din spatele acestei decizii şi efectul ei, efectul e că orice decizie luată acum e lovită de nulitate", a spus Miclea, citat de realitatea.net.

UPDATE 10.50: Cinci clujeni sunt membri în Consiliul General al CNATDCU: Mihai Lucan - Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Mircea Miclea - Universitatea "Babeş-Bolyai", Sergiu Nedevschi - Universitatea Tehnică, Carmen Socaciu - Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară și Ioan Aurel Pop - Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza