Moscova avertizează Kievul asupra unor "consecinţe ireversibile" după un incident frontalier

Moscova avertizează Kievul asupra unor
Moscova a avertizat Kievul, duminică, în privinţa unor posibile "consecinţe ireversibile" după ce un obuz care a căzut într-un oraş situat la frontiera cu Ucraina a provocat moartea unei persoane, calificând acest eveniment drept o agresiune din partea Ucrainei.

"În Rusia, noi considerăm această provocare drept un act de agresiune suplimentar al Ucrainei", a declarat Ministerul rus pentru Afaceri Externe. "Acest eveniment demonstrează o escaladare extrem de periculoasă a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina şi poate avea consecinţe ireversibile, a căror responsabilitate o poartă Ucraina".

"În jurul orei 09.20 (08.20 ora României), un obuz a căzut în Doneţk (Rusia) lansat de pe teritoriul ucrainean. Două case au fost avariate şi o persoană a murit", a declarat Aleksandr Titov, purtătorul de cuvânt al autorităţilor regionale din Rostov, citat de agenţia rusă Itar-Tass.

O persoană în vârstă de a fost rănită.

Doneţk este un orăşel din Rusia situat în apropiere de frontiera cu regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, unde trupele guvernamentale şi separatiştii proruşi luptă pentru controlul punctelor de trecere a frontierei.

 

Comenteaza