Muniţie pentru mitralieră AK 47, fiole de morfină și o substanţă care pare a fi TNT, găsite într-un microbuz care intra în ţară

Muniţie pentru mitralieră AK 47, fiole de morfină și o substanţă care pare a fi TNT, găsite într-un microbuz care intra în ţară

Elemente de muniţie şi o cutie cu trei fiole de morfină au fost găsite de vameşii de la Siret, într-un microbuz care intra în România.

Autoritatea Vamală Română (ANV) a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au găsit mai multe bunuri ascunse. 

Marfa era într-un microbuz care încerca să intre în ţară. 

Este vorba de “o bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm”. 

De asemenea, echipele de control au mai descoperit o cutie cu trei fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă şi un cartuş letal calibru 5,45/39 mm - pentru pistolul mitralieră AK74.  

ANV a menţionat că bunurile au fost reţinute de la trei persoane, echipate in haine militare, având paşapoarte emise în Spania. Bunurile au fost predate organelor de cercetare, în vederea continuării verificărilor.

Comenteaza