Negociatori israelieni, implicaţi în salvarea fetiţei de 5 ani secrestrată de tatăl său

Negociatori israelieni, implicaţi în salvarea fetiţei de 5 ani secrestrată de tatăl său

Un poliţist israelian a fost prezent la Chiajna, unde un bărbat s-a baricadat cu fetiţa sa în vârstă de 5 ani în casă. În Israel a fost deschisă o cameră de comandă a echipei de negociere a poliţiei israeliene.

„În timpul evenimentului care a avut loc recent în judeţul Ilfov, unde un bărbat s-a baricadat în locuinţã împreună cu copilul său sub ameninţarea buteliilor cu gaz, şi în urma unei solicitări din partea Poliţiei Române, a fost deschisă, în Israel, o cameră de comandă a echipei de negociere a poliţiei israeliene, care a inclus profesionişti psihologi şi interpreţi. Prin intermediul unui reprezentant al poliţiei israeliene, prezent la faţa locului, s-a stabilit comunicarea între echipa de negociere română aflată în teren şi poliţia israeliană, care a analizat datele şi a transmis recomandări de acţiune echipei de negociere române”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului la Bucureşti, relatează Mediafax.

Ambasada Israelului felicită Poliţia Română pentru „succesul înregistrat în salvarea de vieţi omeneşti, în frunte cu comisarul care a fost prezent la faţa locului şi a gestionat evenimentul umăr la umăr cu echipa de negociere, cu răbdare, timp de peste 20 de ore”.

„Subliniem faptul că relaţia dintre forţele de poliţie din Statul Israel şi din România funcţionează în mod optim, cele două instituţii se bucură de o cooperare fructuoasă şi desfăşoarã în comun activităţi de învăţare şi instruire”, se arată în finalul postării.

Fetiţa în vârstă de 5 ani, răpită de tată joi seara, în Chiajna, a fost salvată, vineri, după 28 de ore, de Poliţia Română.

Un bărbat s-a baricadat cu copila în vârstă de 5 ani în casă, după ce şi-a alungat şi lovit soţia, în Ilfov.

IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie că a fost agresată fizic de către soţ şi alungată din locuinţă, informează IGPR. Bărbatul s-a baricadat în locuinţă, împreună cu fiica sa de 5 ani.

Eliberarea fetiţei a avut loc la scurt timp după ce în locuinţă a intrat o avocată cu care bărbatul a fost de acord să comunice.

Comenteaza