Ninsorile și viscolul au dat peste cap traficul în mai multe județe. Trenuri anulate și Drumuri Naționale cu circulația oprită

Ninsorile și viscolul au dat peste cap traficul în mai multe județe. Trenuri anulate și Drumuri Naționale cu circulația oprită

Ninsoarea și viscolul au afectat traficul rutier și feroviar în mai multe județe.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române  informează că, din condițiile meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse următoarele restricții de circulație:

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA OPRITĂ

1. DN 23B Stupina-Ciorăști, județul Vrancea

2. DN 11A Bârlad - Ivești, județul Vaslui

3. DN 24A Huși – Berezeni, județul Vaslui

4. DN 26 Murgeni – Blăgești, județul Vaslui

DRUMURI NAȚIONALE CU RESTRICȚIE DE TONAJ >7,5 TONE

1. DN 24B Albița - Huși, județul Vaslui

2. DN 15D Roman – Crăiești, județul Neamț

3. DN 29 Răchiți – Săveni, județul Botoșani

DRUMURI NAȚIONALE CU RESTRICȚIE DE TONAJ >3,5 TONE

1. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricţiile de trafic şi la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, chiar cu lanţuri dacă situaţia o impune! Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule şi permiteţi accesul utilajelor de deszăpezire! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi să evitaţi orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului”, transmit reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Zăpada și viscolul au anulat mai multe trenuri

CFR Călători anunță că traficul feroviar de călători se desfășoară în continuare conform condițiilor de iarnă.

În stațiile Vârciorova și Pașcani circulația este îngreunată în zona macazelor din cauza gerului, iar pe distanța Sihlea – Râmnicu Sărat șina este ruptă și se circulă pilotat.

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri și, în funcție de evoluția fenomenelor meteo și a condițiilor de circulație, pe raza regionalelor Galați și Iași, pot interveni restricționări temporare ale circulației trenurilor pe anumite intervale de stații și în următoarele ore, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulație.

Pe raza regionalei Iași, întârzierile majore și problemele intervenite la infrastructua feroviară au perturbat turnusul garniturilor ceea ce a condus la imposibilitatea formării trenurilor din graficul de circulație.

În acest context coroborat și cu problemele generate de temperaturile exterioare foarte scăzute cu efect și la nivelul materialului rulant, au condus până la acest moment la anularea circulației trenurilor:

  • Regio 5551/5550 Pașcani-Târgu Neamț și retur
  • Regio 6454/6453 Iași-Scânteia și retur
  • Regio 5471/5472 Bacău-Bicaz-Piatra Neamț
  • Regio 6502/6501 Iași-Ungheni Prut-Iași
  • Regio 5462 Piatra Neamț-Bacău și Regio 5461 circulă cuplat cu IR 1858 pe relația Piatra Neamț-Bacău

"În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii", transmit reprezentanții CFR Călători.
Comenteaza