O biserică a luat foc, în timpul slujbei de duminică. Oamenii i-au anunţat pe preoţii din altar că arde lăcaşul de cult

O biserică a luat foc, în timpul slujbei de duminică. Oamenii i-au anunţat pe preoţii din altar că arde lăcaşul de cult
| Foto: ZIUA de CONSTANŢA

Un incendiu violent a cuprins astăzi o biserică din lemn situată în cartierul Tomis Plus din municipiul Constnața, iar flăcările violente s-au extins în scurt timp și la blocul de locuințe situat în vecinătatea lăcașului de cult. 

Jandareria Mobilă Constanța transmis că duminică, în jurul orelor 11.00, un apel "112" anunţa un incendiu la biserica din cartierul Tomis Plus. Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii au acționat cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ. 

30 de persoane aflate în biserică au fost evacuate de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul afectat de incendiu s-au autoevacuat, iar alte patru persoane au fost evacuate de pompieri, a transmis ziuadeconstanta.ro

Lăcașul de cult a fost mistuit de flăcrăi, iar fațada blocului din apropiere a fost distrusă de incendiu. Potrivit ISU Dobrogea patru din cele 11 apartamente au fost afectate de incendiu și fum, iar celelalte șapte au fost afectate de fumul dens. 

Unul dintre preoții care se aflau în biserică a povestit primele clipe în care au observat flăcările care cuprind lăcașul de cult de la malul mării. „De la instalația electrică ar fi început să ardă. Am ieșit cu toții, e bine că nu sunt victime. Nădăjduim să poată să stingă, să facem ceva.

Noi am văzut direct focul că eram în altar. A început dinspre interiorul bisericii. Până la altar, ne-au anunțat oamenii că deja arde biserica. Erau vreo 40-50 de persoane. O femeie s-a ars puțin când a încercat să stingă focul, s-a ars la mână”, a precizat părintele Andrei.

În interior ar fi fost şi câteva butelii de gaz care au fost scoase la timp din lăcaşul de cult înainte să aibă loc şi o explozie. Oamenii al căror bloc a fost afectat de incendiu spun că biserica era prea aproape de locuinţele lor, iar că înăuntru credincioşii ardeau lumânări, deşi bisericuţa era din lemn. 

"Aveau cablurile întinse pe gard. Eu am anunțat autoritățile de nu știu câte ori. În afara de asta, aprindeau lumânări în interior, construcția fiind de lemn." / "Noi am făcut de nenumărate ori sesizări la poliție, la Secția 2. Mă așteptăm să se întâmple într-o zi chestia asta. O să dau în judecată biserica, după aia Secția 2 că nu a luat nicio măsură pentru treaba asta", au declarat locatarii blocului vecin.

Comenteaza