O tânără orbită de la o petardă a primit despăgubiri de 40.000 de euro după un proces de 5 ani

O tânără orbită de la o petardă a primit despăgubiri de 40.000 de euro după un proces de 5 ani

O tânără din Satu Mare a rămas fără vedere din cauza unei petarde aruncate aleatoriu. După un proces ce a durat 5 ani, Curtea de Apel Oradea a decis acordarea unei compensații în valoare de 40.000 de euro.

În noaptea de Revelion din 2019, o petardă aruncată de un bărbat a lovit-o pe Cristina în ochiul drept. Deși a fost transportată la Urgențe, nu s-a putut interveni pentru a-i salva vederea.

Procesul, care a durat 5 ani, a implicat un inculpat care nu a recunoscut fapta, sugerând că toți prezenții utilizau petarde și că victima ar fi putut fi lovită de petarda altcuiva.

Un martor din cercul său de prieteni l-a contrazis, afirmând că el i-a oferit focul pentru a aprinde petarda respectivă, iar după explozia acesteia, nu au mai avut loc alte detonări în zona respectivă până la reacția victimelor.

„În noaptea de 31.12.2018/01.01.2019, la miezul nopţii, persoana vătămată împreună cu mai multe persoane cu care sărbătorea revelionul la locuinţa martorului a ieşit în stradă pentru a vedea focurile de artificii organizate de primărie.

În acelaşi timp, inculpatul a venit împreună cu soţia sa şi copilul la locuinţa cumnatului său situată pe aceeași stradă.

După ce parcat maşina, a coborât şi l-a salutat pe martorul X (coleg de serviciu cu inculpatul şi care făcea parte din grupul persoanei vătămate), iar apoi a aprins petarde pe care le-a aruncat pe stradă în zona în care se afla persoana vătămată.

După ce a aruncat prima petardă care l-a lovit în umăr pe soţul persoanei vătămate, martorul, dar fără să-l rănească, i s-a atras atenţia că ar putea accidenta grav pe cineva, cerându-i să se oprească.

Cu toate acestea, inculpatul a aruncat şi a doua petardă în aceeaşi direcţie şi aceasta a lovit-o pe persoana vătămată în ochiul drept.

Victima s-a deplasat la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale. În urma actului de agresiune, persoana vătămată a rămas cu o infirmitate fizică permanentă constând în pierderea funcţională ireversibilă a ochiului drept”, se arată în dosar, potrivit vedemjust.ro.

Comenteaza