Oficial german: România nu va adera la Schengen în 2015

Oficial german: România nu va adera la Schengen în 2015
Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat că România nu va adera la Schengen în 2015.

Potrivit Der Spiegel, citat de Mediafax, oficialul german a afirmat că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu este sinonimă cu o schimbare fundamentală a situaţiei politice din ţară, astfel că România nu va adera la Spaţiul Schengen anul acesta.

"De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială aşteptări şi speranţe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situaţia politică din România", a precizat Wolfgang Bosbach. "Îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă (...) (România) nu-şi va atinge acest obiectiv în 2015", şi-a exprimat el convingerea.

Reacţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat pentru Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la acest spaţiu să aibă loc anul acesta.

"Dacă această chestiune se va rezolva, m-aş bucura foarte mult", a susţinut Iohannis.

Germania a fost una dintre ţările care s-a opus în trecut primirii României în Spaţiul Schengen, deoarece Bucureştiul nu a făcut suficiente progrese în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, scrie Der Spiegel.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza