Pandemiile, la fel de periculoase ca ameninţările militare VIDEO

Pandemiile, la fel de periculoase ca ameninţările militare VIDEO
Ameninţările militare nu sunt singurele care afectează securitatea naţională a României. Pandemiile, sănătatea polulaţiei, dar şi a mediului înconjurător sunt la fel de grave şi trebuie luate în serios. Acesta a fost una dintre concluziile conferinţei internationale care a avut loc la astăzi la Cluj. Specialiştii au dezbătăt probleme legate de securitate şi aspecte care ţin de mediul înconjurator şi de sanatate.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj a fost co-organizator al evenimentului, iar Secţia de Studii de Securitate a universităţii a prezentat o secţiune pe teme precum conflicte militare şi evoluţii geopolitice recente.

"Temele dezbătute în conferinţă cuprind şi securitatea internaţională, securitatea în limitele statului, un domeniu foarte interesant, nu numai pentru că realitatea din zilele noastre impune o asemenea tratare ci şi pentru că este un exerciţiu care depăşeşte cadrul academic", a spus Nicoale Melinescu.

La Cluj au fost dezbătute cele mai importante probleme la nivel mondial şi s-a discutat despre legătura care există între securitate şi mediu.

"Securitatea naţională înseamnă şi protejarea populaţiei faţă de alte pericole. Am avut îngrijorări în ultimii ani şi la scară naţională, dar mai ales la scară europeană şi mondială cu privire la declanşarea unei posibile pandemii şi sunt mai multe state, inclusiv România, care şi-au luat măsuri serioase în a garanta protecţia populaţiei în această privinţă, sunt chestiuni de mediu, atât la nivel naţional, cât şi planetar. Vedeţi, uneori ne îngrijorăm doar de probleme clasice precum agresiunea militară, dar uitam că planeta noastră are grave probleme de sănătate", a declarat Iulian Forta, consilier prezidenţial.

Este pentru prima data cand in cadrul unei astfel de conferinte este implicat si departamentul de Studii internationale si Istorie Contemporana al Facultatii de Istorie si Filosofie al UBB.

 

Comenteaza