Patru ucraineni rătăciți în munți, în Maramureș. Unul a murit

Patru ucraineni rătăciți în munți, în Maramureș. Unul a murit
| Foto: Salvamont Maramureș

Trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit, aceştia fiind căutaţi miercuri seara de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră.

Cei patru au fost găsiți de salvamontiștii maramureșeni, dar unul dintre ei nu a supraviețuit frigului.

„Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat”, a spus Oana Pârcălab, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit ITPF Sighetu Marmației, cele patru persoane au fost găsite la o altitudine de 1.400 de metri, iar una dintre acestea se afla în şoc hipotermic sever. 

„S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Dan Benga.

În operaţiunea de salvare au fost implicaţi 6 poliţişti de frontieră, 6 salvatori montani şi o echipă de voluntari. 

loading...
Comenteaza