Percheziții DNA la Primăria Botoșani. Edilul Cosmin Andrei, sub control judiciar / Ce acuzații i se aduc

Percheziții DNA la Primăria Botoșani. Edilul Cosmin Andrei, sub control judiciar / Ce acuzații i se aduc
| Foto: Botoșani Online / alephnews

Biroul primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei (PSD) a fost percheziționat, vineri dimineață, iar apoi a fost sigilat. Edilul a fost plasat sub control judiciar.

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost plasat sub control judiciar, în baza unei ordonanţe emise, vineri, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Suceava.

DNA precizează că efectuează cercetări în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 2 februarie 2024, a lui Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

"În data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuţ, în calitate de primar al municipiului Botoşani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de "consilier clasa I, grad profesional superior" scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv", susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, acesta trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată), şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar

Primarului de Botoşani i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Percheziţii au loc şi la Direcţia Impozite şi taxe din municipiu.

Comenteaza