Peste 100 de autocare transportă tineri la alegerile din Rusia

Peste 100 de autocare transportă tineri la alegerile din Rusia
Turism electoral la alegerile din Moscova? Peste 100 de autocare pline cu tineri veniţi de la sute de kilometri puteau fi observate astăzi în capitala Rusiei, unde au loc azi alegerile viitorului preşedinte.

Peste 100 de autocare pline cu tineri, adeseori abia ajunşi la majorat, erau grupate în piaţa Bolotnaia şi pe străzile învecinate, în apropiere de Kremlin, în cadrul "turismului electoral" vizibil organizat, informează Mediafax.

Asociaţiile şi presa independentă au denunţat cu o zi înaintea scrutinului această tehnică de fraudare care constă în votul multiplu, în diverse secţii de votare unde alegătorii sunt transportaţi cu autocarele.

Dar de ce să vii din Briansk - la 400 de kilometri sud-vest de Moscova - pentru a vota? "Pentru alegeri corecte", zâmbeşte o tânără, reluând sloganul opoziţiei, care denunţă fraude, mai relatează agenţia de ştiri.

Călătoria a fost organizată de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin?

"Nu", susţine ea. Dar de cine atunci? "Hmmm, este dificil de explicat", adaugă tânăra.

Un tânăr din Saransk (500 de kilometri de Moscova) afirmă că a venit în capitală "pentru a-l susţine pe Vladimir Vladimirovici". "Am votat cu Putin", afirmă el.

Dar de ce să faci o astfel de călătorie? Ţi-a cerut cineva? "Nu, doar aşa", susţine el.

Un alt tânăr care a votat în mod vizibil pentru prima dată după ce a ajuns de la Belomorsk (1.300 de kilometri nord de Moscova) este, de asemenea, laconic. "Aveam chef să vin la Moscova", a declarat el zâmbind înainte de a fugi către autocarul care îl aştepta.

Comenteaza