Peste 500 de oameni din 11 blocuri afectate de cutremur trebuie EVACUAŢI. Refuzul se face pe proprie răspundere

Peste 500 de oameni din 11 blocuri afectate de cutremur trebuie EVACUAŢI. Refuzul se face pe proprie răspundere
| Foto: captura video - YouTube/Virtual Press

În urma cutremurelor care au avut loc în România în judeţul Gorj, peste 500 de oameni trebuie să fie evacuați. Blocuruile în care locuiesc au fost serios afectate de cutremure.

„În momentul de față, în județul Hunedoara, raportat la manifestările seismice din ultima perioadă, nu există probleme majore în ceea ce privește situația clădirilor, cu excepția situației din orașul Aninoasa. Discutăm despre 11 clădiri de locuințe, aflate în stare avansată de degradare, care s-a accentuat în urma cutremurelor care au avut loc recent.

În aceste imobile, construite în urmă cu peste 100 de ani, locuiesc peste 562 de persoane, 118 dintre acestea fiind copii. Nu putem risca ca în eventualitatea producerii unui nou cutremur să punem în pericol atâtea vieți omenești, iar în urma controalelor efectuate de instituțiile abilitate de stat și în baza analizării mai multor scenarii de lucru, soluțiile cele mai sigure sunt evacuarea și relocarea locatarilor.

În acest sens, fac un apel la calm și doresc să îi asigur că vom face tot ce este omenesc posibil pentru a fi în siguranță”, a declarat prefectul județului Hunedoara.

Potrivit informaţiilor primite de la autorităţile locale, locatarii nu vor să fie evacuaţi şi refuză acest lucru, sub semnătură. "Refuzul populației de punere în aplicare a Dispozițiilor de evacuare, se va realiza, în scris, pe bază de declarație pe proprie răspundere", mai transmite prefectura Hunedoara.  

În acest caz, instituţiile nu pot obliga cetăţenii să facă un lucru împotriva voinţei lor, a precizat sursa citată. De aceea, începând de joi dimineaţa, vor fi afişate, la loc vizibil, materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populaţia ce refuză evacuarea.

Prefectura transmite că va identifica spații de adăpostire temporară de tip unități de învățământ, hoteluri, pensiuni, etc, sau chiar a unor suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare. 

Comenteaza