Pomohaci, exclus definitiv din preoție în 2017 după acuzaţii de racolare de minori în scopuri sexuale, "mimează preoția și face slujbe în garajul casei"

Pomohaci, exclus definitiv din preoție în 2017 după acuzaţii de racolare de minori în scopuri sexuale, "mimează preoția și face slujbe în garajul casei"
| Foto: https://ziarelocale24.ro/

Cântărețul Cristian Pomohaci, fost preot, care a fost caterisit în 2017 după ce a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, face în continuare slujbe în garajul casei sale din Moșuni, Mureș. Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei îi avertizează pe credincioși să nu meargă la slujbele acestuia.

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a transmis joi, 20 octombrie, că, Pomohaci a cumpărat recent un local, în Mureș, pe care l-a transformat în „biserică sau mănăstire”.

Prin circulara transmisă joi către toate mănăstirile și parohiile din județul Mureș, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei îi avertizează pe credincioși să nu meargă la slujbele lui Pomohaci, care „le pot aduce multă suferință și necaz în viață” și precizează că acesta este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă.

„Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni.

Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe. Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă.

De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în circulara arhiepiscopiei, citat[ de digi24.ro.

Cristian Pomohaci şi-a pierdut devinitiv dreptul de a sluji în biserică în 2017, conform deciziei Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, acesta fiind acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. 

Comenteaza