Paradis pentru traficanţii de droguri: Niciun gram confiscat în ultimii doi ani în Portul Constanţa

Paradis pentru traficanţii de droguri: Niciun gram confiscat în ultimii doi ani în Portul Constanţa
| Foto: ziare.com

Portul Constanța este curat ca lacrima. Nu a mai fost depistată nicio captură de droguri în port începând din anul 2021, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General de Poliție pentru G4Media

Paradoxal, într-un raport realizat în parteneriat cu mai multe instituții europene, DIICOT a precizat că România este o țară de tranzit pe Ruta Balcanică (mai ales prin porturile maritime la Marea Neagră), în special pentru droguri ca heroină, cocaină și ecstasy. 

"Azi în Portul Constanța, orice persoană poate să intre sau să iasă fără să fie întrebată de sănătate. Dacă un marinar de pe o navă care intră în România vrea să aducă 2 kg de cocaină poate să le aducă fără niciun fel de problemă și să iasă cu ele din port să le vândă la primul comerciant din Constanța", a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului poliţiştilor Europol, transmite Digi24

Andreica afirmă că Portul Constanțaa devenit paradisul traficanților de droguri, pentru că în această zonă nu există controlul traficului de stupefiante. Acesta declară că în port nu există scannere, iar angajații sunt atât de puțini încât se rezumă doar la verificarea documentelor.

De altfel, afirmaţiile sale sunt conformate chiar de datele Poliției Române, potrivit cărora în ultimii 2 ani, polițiștii și vameșii nu au găsit nici măcar un gram de droguri în această zonă unde traficul s-a intensificat foare mult după izbucnirea războiului între Rusia şi Ucraina.

"Ultimele capturi au fost toate realizate pe baza unor informații obținute de alte agenții europene, care luptă împotriva traficului de droguri. Iar autoritățile din România nu au niciun fel de capacitate, nici tehnică, nici operativă de a putea depista cantitățile de droguri care intră în țara noastră. Portul Constanța este unul dintre cele mai libertine porturi din UE, unde controlul practic nu există", mai precizează Andreica. 

Comenteaza