Prefectul Vuşcan a vizitat China şi e entuziasmat: "E altceva decât ştiam noi că este"

Prefectul Vuşcan a vizitat China şi e entuziasmat:
Prefectul Gheorghe Vuşcan a fost în China de două ori şi explică entuziasmat, în contextul vizitei istorice a delegaţiei chineze în România, ce impresie şi-a făcut.

Vuşcan a vizitat China în două rânduri, în 2010 şi 2012. "E altceva decât ştiam noi că este", spune el la emisiunea "Clujul în Realitate", de la Realitatea TV Cluj. "Am parcurs 1.500 km în cinci oraşe diferite, iar când ne-am întors spre Beijing am fost întrebaţi cu ce vrem să ne întoarcem, cu avionul sau cu trenul? Cum să mergem cu trenul, să călătorim vreo două zile? Dar ne-au spus că e la fel de scurt timpul şi cu trenul, şi cu avionul, şi poate trenul e şi mai confortabil. Circula cu 350 km/h. China e altceva decât ne putem noi închipui. Din păcate prea puţină reclamă pătrunde în UE ca să vedem ce reprezintă China.


El adaugă că România înseamnă foarte mult pentru chinezi. "Ei ne spun şi acum "fraţii români", pentru că România i-a ajutat într-un moment foarte greu. Am găsit acolo oameni care au studiat în România", explică Vuşcan.

Comenteaza