Premieră pentru România. Picturile lui Pablo Picasso vor fi expuse la noi în țară. Când vor putea fi admirate

Premieră pentru România. Picturile lui Pablo Picasso vor fi expuse la noi în țară. Când vor putea fi admirate
| Foto: Bumble-Dee - Depositphotos.com

46 de lucrări semnate de Pablo Picasso ajung pentru prima dată în România, o premieră pentru țara noastră. 

Expoziţia prezintă şi alte 57 de lucrări create de artişti români influenţaţi de Pablo Picasso.

În curând o să poţi vedea operele lui Pablo Picasso în România, mai exact 46 dintre picturile faimosului Pablo Picasso vor fi expuse pentru prima dată în ţară la Muzeul de Artă Recentă, potrivit Mediafax.

Expoziţia „Efectul Picasso” se va deschide pe 27 septembrie 2023 la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti, şi poţi să o vizitezi până pe 8 ianuarie 2024. Organizatorii sfătuiesc pasionaţii să se grăbească să-şi achiziţioneze biletelor deoarece locurile sunt limitate.

„Efectul Picasso” cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol şi alte 57 de lucrări ale artiştilor români care au fost inspiraţi de acesta. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso din Paris şi celebrează 50 de ani de la moartea artistului.

Printre artiştii români expuşi împreună cu Pablo Picasso se numără Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ştefan Bertalan, Alexandru Ţipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei artistului asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

Comenteaza