Primar reţinut pentru acte sexuale cu o minoră de 12 ani, viol şi şantaj

Primar reţinut pentru acte sexuale cu o minoră de 12 ani, viol şi şantaj

Primarul localității Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este audiat. Acesta este suspectat că împreună cu alți bărbați ar fi violat o minoră acum patru ani. 

Anchetatorii au făcut precheziții atât la locuința primarului Robert Ștefan, cât și la sediul primăriei ieri dimineaţă. Primarul, care este la al doilea mandat, este cercetat pentru că ar fi întreţinut acte sexuale cu o minoră. Fata avea 12 ani la momentul agresiunii în urma căreia a rămas însărcinată și a născut un copil.

El și alți patru bărbați care ar fi fost implicați în agresiune sunt audiați, în dosarul în care se fac cercetări pentru viol, act sexual cu minor și șantaj. Anchetatorii au suspiciuni că, în încercarea de a își acoperi faptele, edilul ar fi amenințat-o și ar fi șantajat-o pe fată.

Agresiunea sexuală ar fi avut loc la finalul lui 2018. Victima ar fi avut la vremea respectivă 12 ani. Fata a rămas însărcinată și a născut un copil. Anchetatorii fac cercetări pentru a stabili cine este tatăl copilului, arată informaţiile digi24.ro. 

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, arată un comunicat al poliției.

„Nu fac niciun comentariu, e un dosar în cercetare. Nu e nimic adevărat, sunt repercusiunile mele politice și atât”, a spus primarul.

Comenteaza