Foto Primăria Târgu Jiu se mută la stadion, proiect realizat de arhitecţii Dico și Țigănaș, cei care au făcut şi Cluj Arena

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că activitatea angajaţilor Primăriei oraşului va fi relocată în spaţiile stadionului din oraş, după ce clădirea Primăriei a fost afectată de cutremurul de 5,7 de marţi.

Edilul a declarat, marţi după amiază, că membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au decis ca activitatea angajaţilor Primăriei Târgu Jiu să fie relocată în perioada următoare. Angajaţii Primăriei îşi vor desfăşura activitatea „în încăperile din incinta stadionului municipal, care prezintă garanţii pentru un seism de până la 8,4”, potrivit News.ro.

Conform primarului Romanescu, de pe clădirea primăriei au căzut coşuri de evacuare, dar în interiorul clădirii „nu au apărut niciun fel de probleme”, el subliniind că urmează o verificare în privinţa imobilului.

Stadionul din Târgu Jiu a fost inaugurat în 2019 și este unul dintre cele mai moderne din țară. El a fost folosit în cea mai mare parte pentru meciurile de fotbal ale echipei Pandurii Târgu Jiu, care este acum retrogradată într-o divizie inferioară. Din acest motiv, majoritatea spațiilor comerciale și administrative ale stadionului sunt goale.

Noul stadion de la Târgu-Jiu a fost proiectat de biroul clujean de arhitectură Dico şi Ţigănaş şi are o capacitate de 12.000 de locuri acoperite, parcare subterană, hotel de 4*, sală de conferinţe de 100 de locuri. Arhitecții clujeni sunt cei care au proiectat şi stadioanele Cluj Arena din municipiul Cluj-Napoca și Ion Oblemenco din Craiova.

Citeşte şi: Clujenii Dico și Țigănaș și-au prezentat “opera” de la Târgu-Jiu

Comenteaza