Procedură chirurgicală în premieră în România: "Astfel de intervenţii complicate vor deveni pe viitor uzuale"

Procedură chirurgicală în premieră în România: "Astfel de intervenţii complicate vor deveni pe viitor uzuale"

Opt pacienţi cu anevrism cerebral au beneficiat gratuit de servicii medicale şi au primit o şansă la o viaţă normală. Echipa de chirurgi din Timișoara a fost condusă de un medic român care lucrează în Franţa. 
 

Ultimii şase ani au fost un coşmar pentru Maria Golea.

Femeia de 37 de ani, din judeţul Arad, avea dureri puternice de cap, era mai tot timpul obosită şi ameţită. A încercat să se trateze cu medicamente, însă acestea n-au dat rezultate. Până când...

Maria Golea - pacient: În vară, pe 6 august, mi s-a facut rău şi mi-am pierdut conştiinţa câteva secunde am rămas amorţită capul, pe partea asta, mâna asta stânga şi piciorul.

După un şir de investigaţii medicale a aflat că are mai multe anevrisme cerebrale.

A mers la mai mulţi medici, iar în cele din urmă a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde cazul său a fost preluat de Cristian Mihalea, un medic tânăr, care salvează vieţi într-un spital din Franţa.

Cristian Mihalea - neurochirurg: A fost o procedură complexă pe care pentru prima oară în ţară am făcut-o prin tehnica de Y stenting cuplata cu un stent relativ nou, care există pe piaţă de doi ani jumătate, un stent laser tag.

Pe lângă tehnica folosită în premieră în România, echipa medicală a avut la dispoziţie şi un soft ce oferă o realitate augumentată, potrivit observatornews.ro.

Cristian Mihalea - neurochirurg: Este vorba despre suprapunerea imaginii clasice de angiografie care este alb negru cu imaginea 3D pe care o obţinem în staţia de post procesare şi înţelegem anatomia.

Raul Pătraşcu – managerul Spitalului Judeţean Timişoara: Putem să le transmitem pacienţilor că astfel de intervenţii complicate, astfel de premiere, vor deveni pe viitor intervenţii uzuale sigur pentru pacienţii care se încadrează şi care au nevoie de ele.

Comenteaza