Procesiune religioasă și concert în plină pandemie! Unde vor avea loc

Procesiune religioasă  și concert  în plină pandemie! Unde vor avea loc
| Foto: Inquam/Daniel Stoenciu

Cu prilejul sărbătorii Sfântul Haralambie, Arhiepiscopia Tomisului organizează, timp de trei zile, mai multe evenimente religioase.

Seria evenimentelor organizate de instituţia de cult a debutat astăzii în localitatea Viile. Referitor la procesiunea religioasă, Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că desfăşurarea acesteia se va face cu acceptul administraţiei locale.

“Pentru că au apărut prin presă ‘voci’ care acuză presupuse ilegalităţi în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoştinţă avizul FAVORABIL al Primăriei Constanţa, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulţumeşte în mod public”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Miercuri, preoţii şi credincioşii vor întâmpina doi ierarhi la intersecţia a două bulevarde din municipiul Constanţa şi se va merge în procesiune la biserică. Evenimentele vor continua și joi.

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

 

Comenteaza