Profesor din Baia Mare, lecţie "predată" elevilor în timp ce dansa cocoţat pe catedră

Profesor din Baia Mare, lecţie "predată" elevilor în timp ce dansa cocoţat pe catedră

Un dacăl din Baia Mare a fost filmat în timp ce dansa pe catedră, chiar la ore, în fața elevilor săi. Inspectoratul Școlar Maramureș și conducerea școlii au demarat propriile verificări. Cum și-a motivat gestul profesorul băimărean. 

Este anchetă la un colegiu tehnic din Baia Mare, după ce în spațiul public au apărut imagini în care un profesor de engleză dansează pe catedră chiar în fața elevilor săi. Programul „Școala altfel” a oferit elevilor de la Colegiului Tehnic Costin. D. Nenițescu din Baia Mare un moment iesit din comun. Dirigintele clasei, care este și profesor de engleză, s-a urcat pe catedră și a început să danseze.

În apărarea sa, dascălul a spus că, în cadrul programului ”Școala Altfel”, și-a dorit să îi familiarizeze pe elevi cu diferite genuri muzicale, și le-a ilustrat într-un stil mai nonconformist. Recunoaște, totuși, că a exagerat, a transmis site-ul ştirileprotv.ro

Scenele s-au derulat într-o sală de clasă a colegiului, săptămâna trecută. În imagini se vede cum profesorul, urcat pe catedră, este în toiul unui moment artistic în care dansează dezinvolt.

”A fost o activitate în cadrul Săptămânii ”Școlii Altfel” în sala de clasă și am încercat să-i familiarizez pe elevi cu principalele curente musicale din industria pop și cu câteva mișcări de dans, iar la sfârșitul orei am insistat și pe exagerările care se pot produce la nivel muzical. Având în vedere că la liceele tehnologice muzica este o Cenușăreasă, am considerat necesară o astfel de activitate. A fost un exemplu de exagerare, unde se poate ajunge dacă se exagerează. În ziua respectivă a fost tematica muzicală”, se apără profesorul Radu Ioan Tibil.

Şi directoarea Colegiul Tehnic C. D. Nenițescu Baia Mare îi ia apărarea dascălului care a dansat pe catedră. ”În ziua de joi au desfășurat o activitate muzicală prin care fiecare din participanți a tras bilețele cu un anumit gen muzical, dânsul dând exemplu de comportament așa, nu. Dânsul a vrut să arate și ce se întâmplă dacă recurgem la aceste atitudini”.

Comenteaza