Proteste împotriva victoriei lui Donald Trump, în Statele Unite ale Americii

Proteste împotriva victoriei lui Donald Trump, în Statele Unite ale Americii
Sute de susţinători furioşi ai candidatei democrate Hillary Clinton protestează pe străzile statelor americane împotriva victoriei lui Donald Trump din cadrul alegerilor prezidenţiale americane, informează presa internaţională.

Studenţi ai universităţilor din statul american California au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva victoriei lui Donald Trump, aceştia scandează: "Trump nu este preşedintele nostru!".

Sute de protestatari provoacă agitaţie în zona Bay Area, din oraşul San Francisco, spărgând geamuri, distrugând coşuri de gunoi, aruncând cu torţe.

Alte sute de studenţi ai Universităţii Oregon din SUA au provocat daune campusului universitar în momentul în care Trump a fost declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Poliţiştii au solicitat protestarilor încheierea demonstraţiilor. Există riscul apariţiei unor conflicte violente între susţinătorii lui Hillary Clinton şi Donald Trump.

"Suntem persoane de culoare şi nu vom fi marginalizate, nu vom păstra tăcerea", a scris un student de culoare pe site-ul de socializare Twitter.

Comenteaza