Regina Elizabeth a II-a a fost externată

Regina Elizabeth a II-a a fost externată
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 86 de ani, spitalizată duminică după-amiază din cauza unei gastroenterite, a părăsit spitalul King Edward al VII-lea din Londra, luni, transmite AFP.

Îmbrăcată în roşu, suverana britanică a părăsit pe propriile picioare clinica londoneză, în jurul orei locale 14.45, şi-a luat la revedere de la mai mulţi membri ai personalului medical, iar apoi s-a aşezat pe bancheta din spate a unui automobil care o aştepta în faţa spitalului.

Cunoscută pentru sănătatea ei de fier, regina, care suferă de vineri de această gastroenterită, a fost internată duminică după amiază la spitalul King Edward VII, aceasta fiind prima sa spitalizare în ultimii zece ani.

Ea a sosit acolo cu maşina personală, nu cu ambulanţa, au subliniat purtătorii de cuvânt de la palatul Buckingham, dorind să limiteze îngrijorările legate de starea de sănătate a reginei.

Bolnavii suferind de gastroenterită manifestă vărsături, diaree şi au tendinţa (îndeosebi persoanele cu o vârstă înaintată) să se deshidrateze, iar medicamentele sunt de obicei administrate intravenos, au explicat experţii, pentru presa britanică.

Această situaţie a determinat-o pe regină să amâne sau să anuleze angajamentele oficiale de săptămâna aceasta, inclusiv o călătorie la Roma programată miercuri şi joi, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, la invitaţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano.

 

Comenteaza