Rezervările de vacanţe pe litoralul românesc s-au dublat în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID

Rezervările de vacanţe pe litoralul românesc s-au dublat în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID

În contextul campaniei de vaccinare, rezervările de vacanţe pe litoralul românesc s-au dublat în ianuarie faţă de noiembrie.

 “Optimismului generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc.

Comparând cu luna noiembrie - o lună încă a incertitudinilor în privinţa evoluţiei pandemiei şi a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, afirmă Ionuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cei care au cumpărat deja vacanţe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către staţiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinaţie de vară pe litoralul românesc - şi Eforie Nord. Preţul mediu al unui sejur achiziţionat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei.

Dar au fost şi români dispuşi să aloce bugete mai mari pentru vacanţa la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei. Printre cele mai solicitate unităţi de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive şi cele care pun la dispoziţie facilităţi pentru familiile cu copii.

Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro se aşteaptă în vară la o revenire a turiştilor în destinaţie, în condiţiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care şi-au făcut vacanţele la Marea Neagră ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza