Rezultatele necropsiei Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în spital implorând după ajutor: "NU AM AER"

Rezultatele necropsiei Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în spital implorând după ajutor: "NU AM AER"
| Foto: | Foto: https://www.botosaninews.ro/

S-a aflat cauza morții Alexandrei Ivanov, gravida care a murit vara trecută în spitalul din Botoșani. Ce arată raportul necropsiei. 

O gravidă de 26 de ani, cu o sarcină oprită în creştere a murit în spital în chinuri groaznice, în timp ce îi implora pe medici să o ajute. "Nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna... NU AM AER", au fost printre ultimele cuvinte ale Alexandrei. 

S-a aflat care sunt rezultatele necropsiei Alexandrei Ivanov. Gravida a murit din cauza unui edem pulmonar. Raportul INML a arătat că aceasta s-a stins pe fondul complicațiilor rezultate după oprirea sarcinii din evoluție. Medicii legiști au concluzionat că fătul era mort de 2-4 zile, în momentul în care gravida s-a stins din viață. Adică edemul pulmonar a fost provocat tocmai de „procesele de putrefacție intra-uterină”, a transmis evz.ro

Conform raportului preliminar întocmit de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, timp de 7 ore, aceasta nu a beneficiat de vreo manevră medicală. Mai mult, tânăra s-a plâns că nu este băgată în seamă de medici. Aceasta a transmis un ultim mesaj către mama ei, în care a scris: „Nu am aer”. După puțin timp, femeia  a intrat în stare de șoc, decesul fiind declarat la o oră după ce a fost transferată la ATI.

După decesul gravidei sute de oameni au ieșit pe străzile din Botoșani, revoltați că medicii nu au oferit ajutor chiar dacă au fost imploraţi de pacienta care a decedat. Protestatarii au mers și au scandat și în fața maternității, unde asistentele maternităţii au ieşit la acea vreme ca să le ceară să facă liniște.  

Citeşte şi: Ce trebuie să facă doctorul în gardă: "Să doarmă", declară un chirurg de la spitalul unde o gravidă s-a zvârcolit de durere o noapte întreagă înainte de a muri

Comenteaza