România, reprezentată de trei autori la Festivalul Internaţional de Literatură Berlin

România, reprezentată de trei autori la Festivalul Internaţional de Literatură Berlin
România va fi reprezentată de trei autori la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin.

Trei autori români vor reprezenta ţara noastră la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură Berlin care se deschide astăzi de la ora 18:00.

România va fi reprezentată de scriitorii Constantin Abăluţă, Maria Manolescu şi graficianul Alexandru Ciubotariu.

Potrivit organizatorilor, Alexandru Ciubotariu va face o prezentare a benzii desenate româneşti şi va vorbi despre nuvela grafică, împreună cu alţi cunoscuţi autori ai genului, precum Tomasz Lesniak, Lorenzo Mattotti, Angel de la Calle şi
Blexbolex.

Scriitorul Constantin Abăluţă va participa alături de Tomasz Rozycki şi Adam Mickiewicz din Polonia şi C.K. Stead din Noua Zeelandă la o „noapte a poeziei" din cadrul
secţiunii „Literaturile lumii", care se desfăşoară în 12 septembrie 2011.

În ultima zi a festivalului, tânăra scriitoare Maria
Manolescu este invitată alături de alţi tineri dramaturgi: Martin Algus (Estonia), Davide Carnevali (Italia), Lucy Kirkwood (Marea Britanie), Roman Sikora (Cehia) şi Esteve Soler (Spania) în cadrul secţiunii „Noua dramaturgie din Europa". Cu acest prilej îşi va prezenta piesa „Ca pe tine însuţi" şi va vorbi despre teatrul românesc contemporan.

Festivalul se desfăşoară între 7 şi 17 septembrie la Haus der Berliner Festspiele şi are ca focus în acest an Asia-Pacific. Timp de 10 zile, 140 de autori din 53 de ţări iau parte la peste 196 de lecturi, mese rotunde, prezentări de film. Acşiunea este susţinută de Fundaţia pentru artă şi politică Peter Weiss, de Berliner Festspiele, fiind finanţată de Hauptstadtkulturfonds şi de Ministerul german al Afacerilor Externe.

 

Comenteaza