Românii care se întorc acasă de sărbători au format cozi kilometrice. Șase ore, timp de așteptare la vamă

Românii care se întorc acasă de sărbători au format cozi kilometrice. Șase ore, timp de așteptare la vamă
| Foto: digi24.ro

Aproximativ 120.000 de români s-au întors în țară în ultimele 24 de ore, majoritatea dintre ei trecând la granița cu Ungaria. 

La punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pe unde se întorc cei mai mulți români din Occident să-și petreacă sărbătorile acasă, s-au format cozi imense, oamenii așteptând ore întregi pentru a putea intra în România. Azi este ultima zi în care se poate intra în țară fără completarea formularului de localizare, care intră în vigoare de mâine.

Față de luna noiembrie, traficul la granițe pe sensul de intrare în țară a crescut cu 140%, de la 50.000 de persoane pe zi (media lunii noiembrie) la 120.000 de persoane în ultimele 24 de ore, a anunțat Poliția de Frontieră duminică, într-un comunicat. 

Pe lângă numărul mult mai mare de oameni care vor să intre în țară, și durata formalităților este mai mare, din cauza triajului epidemiologic care urmează după controlul actelor. Cumulați, acești factori au dus la crearea unor cozi imense, unii oameni având de așteptat șase ore pentru a intra în România.

Poliția de Frontieră le recomandă cetățenilor care vor să intre în țară să consulte aplicaţia Trafic on-line, unde pot vedea în timp real situația de la fiecare punct de trecere a frontierei, pentru a alege o vamă mai puțin aglomerată.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 168.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport, a comunicat duminică Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

- Frontiera cu Ungaria - aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport
- Frontiera aeriană - aproximativ 43.000 de persoane
- Frontiera cu Moldova - aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Comparativ cu o zi din luna noiembrie, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control, in medie, aproximativ 90.000 persoane, cu peste 32.000 mijloace de transport, se constată o creştere de peste 80% a traficului de persoane.

În aceeaşi medie zilnică din luna noiembrie, pe sensul de intrare au fost aproximativ 50.000 persoane cu 17.000 mijloace de transport, constatându-se astfel că în ultimele 24 de ore a fost înregistrată o creştere a traficului de persoane pe acest sens de 140%.

Comparând aceleaşi perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară (aproximativ 45.000) s-a triplat, potrivit digi24.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza