Românii pot intra şi în anul 2012 fără viză în Japonia, pentru călătorii de maximum 90 de zile

Românii pot intra şi în anul 2012 fără viză în Japonia, pentru călătorii de maximum 90 de zile
Guvernul japonez a decis ca şi în anul 2012 cetăţenii români să poată intra în Japonia fără viză pentru călătorii de maximum 90 de zile.

"Guvernul Japonez, în scopul facilitării călătoriilor şi a relaţiilor culturale şi comerciale dintre Japonia şi România, extinde implementarea unor măsuri temporare privind regimul vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2011, până la data de 31 decembrie 2012 (inclusiv)", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Japoniei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX..

Astfel, cetăţenii români posesori de paşapoarte valide, emise de autorităţile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a sta pe o perioadă ce nu deşăşeşte 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

Aceste condiţii nu se aplică şi cetăţenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activităţi (inclusiv în domeniul artistic şi sportiv, contra unei remuneraţii).

Cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligaţi să respecte legile şi regulamentele din Japonia.

De asemenea, Ambasada Japoniei în România doreşte precizează că posesorii de paşapoarte temporare emise de autorităţile române nu fac obiectul acestei măsuri şi că este, în continuare, necesar ca aceştia să solicite viză înainte să călătorească în Japonia.

 

Etichete
Comenteaza