Românul ținut ostatic de Hamas, a fost declarat DECEDAT. Străbunicul bărbatului era din Buzău, la fel ca și premierul Ciolacu

Românul ținut ostatic de Hamas, a fost declarat DECEDAT. Străbunicul bărbatului era din Buzău, la fel ca și premierul Ciolacu
| Foto: Ambasada Israelului în România - Facebook

În luna octombrie, soția lui Tal Haimi a venit în țară ca să ceară guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său. Ea spunea atunci că și-a pregătit copiii pentru ce este mai rău.

”Tal este cetățean român. Familia lui este din România, din ambele părți, și din partea tatălui și din partea mamei, rădăcinile noastre sunt din România. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie de ajutorul vostru cu disperare, am nevoie de ajutorul vostru”, a declarat în luna octombrie soția românului răpit. 

Tal Haimi, românul ținut ostatic Fâșia Gaza, a fost declarat decedat. El ar fi fost ucis de Hamas în același timp în care au fost uciși alți oameni răpiți din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul bărbatului de la Buzău, orașul de baștină al premierului României, Marcel Ciolacu.

Ambasada Israelului în România a transmis, miercuri seară, că este "profund îndurerată" de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie. Acesta avea trei copii - gemeni, de 9 ani, și un băiat de 6 ani, potrivit mako.co.il. 

”Suntem profund îndurerați de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetățenie română, răpit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie.
Soția lui Tal, Ella Haimi, a venit la București la sfârșitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor.
În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune și susținere către familia îndurerată.
Ella, suntem alãturi de tine și de rudele tuturor celor uciși în mod barbar de teroriștii Hamas!
Fie memoria lor binecuvântată!”

Şi premierul Marcel Ciolacu s-a declarat, miercuri seara, profund întristat de vestea decesului lui Tal Haimi şi a condamnat cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor, a transmis Agerpres

Comenteaza