Sancțiuni DRASTICE pentru trișorii de la Drept! 45 de studenți, exmatriculați

Sancțiuni DRASTICE pentru trișorii de la Drept! 45 de studenți, exmatriculați
| Foto: Edupedu.ro

Decizia privind exmatricularea celor 45 de studenţi din anul I a fost luată marţi de Rectorul Universităţii din Bucureşti. 

Studenţii aveau un grup de WhatsApp și comunicau în permanență unul cu altul, o metodă cunoscută profesorilor, care spun, totuși, că nu au cum să-i verifice pe tineri.

Studenții din anul I rezolvau la comun subiectele, pe WhatsApp. Conversațiile au ajuns însă pe mâna profesorilor, cel mai probabil de la colegii tinerilor. Au urmat audieri, iar „bobocii” prinși pe picior greșit au recunoscut că au trișat.

Asociația Studenților în Drept susține, însă, că sancțiunile sunt prea aspre. Asta în condițiile în care ei ar fi cerut, încă de la începutul anului universitar, schimbarea metodei de examinare.

Teodor Iancu, președinte Asociația Studenților în Drept: „De când s-a pus problema în mai a unei sesiuni online, noi, studenții, am venit și am prezentat aceste riscuri inerente de fraudă și am propus soluții precum examene orale, examene de tip open book, în care să nu fie acumulare de informații. Interesul nu prea a existat, iar acum, în momentul în care situația asta ne-a explodat în față, ca să zic așa, interesul pentru a condamna public aceste situații este mult mai mare.”

În plus, susțin aceștia, și în timpul sesiunii din vară a avut loc un episod similar.

Alexandru Manda, student: „Au fost, de asemenea, sancționați 30 de studenți pentru fraudă la examenele online. Nu a existat exmatricularea. S-au aplicat sancțiuni privind retragerea dreptului la bursă, retragerea locului în cămin, amânarea examenului, astfel încât a trebuit să îl susțină din nou.”

Practica îi este cunoscută și ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Profesorii nu sunt pregătiți pentru examenele online și nu au nicio garanție că cel care dă testul este și cel care ar trebui să fie examinat.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „În domeniul universitar, exmatricularea este cea mai gravă sancțiune, dar, din câte am înțeles eu, regulamentul Universității București nu permite, nu conține și alte sancțiuni.”, informează stirileprotv.ro

Citește și: Danilet, despre cei 45 de trișori de la Drept: "Eu le-aș da interdicție pe cel puțini 10 ani în a mai da admitere la această facultate”

Comenteaza