Foto Schior resuscitat pe pârtie după ce a intrat în stop cardio-respirator. S-a solicitat elicopterul SMURD

Schior resuscitat pe pârtie după ce a intrat în stop cardio-respirator. S-a solicitat elicopterul SMURD
| Foto: Salvamont Prahova
Schior resuscitat pe pârtie după ce a intrat în stop cardio-respirator. S-a solicitat elicopterul SMURD
Schior resuscitat pe pârtie după ce a intrat în stop cardio-respirator. S-a solicitat elicopterul SMURD

Un schior în vârstă de 44 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator pe o pârtie de pe Valea Prahovei, a fost resuscitat, joi, la faţa locului, fiind preluat apoi de un elicopter SMURD.

Totul s-a petrecut pe pârtia Sorica din staţiunea Azuga. Salvatorii aflaţi la Baza Salvamont din Azuga au intervenit imediat după ce au fost anunţaţi că o persoană şi-a pierdut starea de conştienţă.

"Ajunşi imediat la faţa locului cu echipamentul de prim-ajutor medical, unde erau deja prezenţi doi paramedici SMURD şi un medic rezident aflaţi în vacanţă, salvatorii au constatat că victima se afla în stop-cardio respirator şi au început manevrele de resuscitare. Între timp, ţinând cont de gravitatea cazului, Dispeceratul Judeţean Salvamont Prahova a solicitat elicopterul de la POA Braşov. După aplicarea protocolului de resuscitare, inclusiv administrarea a 4 şocuri cu ajutorul defibrilatorului aflat în dotarea echipei Salvamont, pacientul a fost readus la viaţă. Ulterior, în sprijin a sosit şi un echipaj de pe ambulanţa SAJ. Pacientul a fost predat cu semne vitale echipajului aeromedical IGAv - SMURD, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov", arată Salvamont Prahova.

Conform sursei citate, statisticile mondiale spun că procentajul ca un pacient să fie scos dintr-un stop cardio-respirator este de sub 10%.

"De aceea putem spune că astăzi am contribuit în mod decisiv la o mică minune. Acest cumul de întâmplări fericite, în care oameni bine pregătiţi au intervenit rapid şi o colaborare foarte bună între instituţii, a făcut ca viaţa acestui om de 44 de ani să nu se oprească aici!", au transmis salvamontiștii.

Comenteaza