Situație bizară. Scriitor ardelean, reclamat de vecini pentru că "are prea multe cărți în casă"

Situație bizară. Scriitor ardelean, reclamat de vecini pentru că "are prea multe cărți în casă"

Un istoric și publicist din Ardeal a fost reclamat de un vecin la asociația de locatari că ar avea prea multe cărți, unele dintre acestea fiind depozitate pe casa scării şi pe terasa comună a blocului în care locuieşte.

Istoricul şi publicistul Daniel Iancu, din municipiul Deva, județul Hunedoara, are o colecție de circa 20.000 de volume o parte fiind depozitată în biblioteca apartamentului, iar restul pe casa scării sau pe terasa blocului. Numărul cărţilor a fost mult mai mare, însă o parte dintre ele le-a donat, în special cele care nu aveau o temă legată de istorie.

Scriitorul ardelean a fost reclamat de un vecin pentru că are prea multe cărți.

"Am auzit despre această reclamaţie verbală de la alţi vecini, pentru că nu există un document scris în acest sens. Toate aceste cărţi nu deranjează pentru că o parte se află pe casa scării, la ultimul etaj, acolo unde se află şi apartamentul meu. Dacă va trebui să le mut de acolo, mă voi conforma şi voi respecta prevederile legale. Unele cărţi le-am cumpărat, pe altele le-am primit ca donaţie. De exemplu, am cumpărat biblioteca fostului meu profesor de fizică, circa 10.000 de volume, însă le-am păstrat doar pe cele care au ca tematică istoria, deoarece asta mă pasionează", a declarat Daniel Iancu, pentru AGERPRES.

Iancu a menţionat că zilele trecute a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care susţinea, mai în glumă, că vecinilor le este teamă că blocul s-ar putea prăbuşi din cauza cărţilor sale, iar de aici subiectul a luat amploare, inclusiv prin comentariile internauţilor, conform sursei citate.

Daniel Iancu este doctor în istorie şi lucrează la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. A absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie a Universităţi "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

A semnat mai multe volume de istorie şi reportaje, fiind, în acelaşi timp, un pasionat de fotografie. Între cărţile publicate se numără "Historii aleatorii" (Cluj Napoca, 2015), "Sate la marginea lumii. Arhitectură tradiţională din judeţul Hunedoara (Cluj-Napoca, 2015) sau volumele de reportaje de călătorie "Rătăcit din întâmplare", "Plecat de acasă" şi "Pierdut prin munţi".

Comenteaza