Șoferul de 19 ani din Alba, care a omorât trei tineri, arestat preventiv pentru 30 de zile

Șoferul de 19 ani din Alba, care a omorât trei tineri, arestat preventiv pentru 30 de zile
| Foto: Kalinovskiy - Depositphotos.com

Șoferul de 19 ani care a provocat tragedia de pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, în care trei tineri au fost loviți mortal, a fost arestat. 

Accidentul cumplit s-a produs, duminică, pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, județul Alba. Judecătoria Alba Iulia a decis arestarea șoferului vinovat. Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El solicitase instanţei, prin avocat, să fie în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

"În baza art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. (...), dispune arestarea preventivă a inculpatului Palko Eduard-Norbert, (...), pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, (...), şi ucidere din culpă, (...), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.08.2023 şi până la data de 25.09.2023, inclusiv. (...). Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Palko Eduard-Norbert, prin apărător, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. (...). Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare", se arată în soluţia Judecătoriei Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Șoferul care a omorât trei tineri la Sântimbru va fi reţinut pentru ucidere din culpă.

Șoferul vinovat avea alcoolemie mare și nu deținea de mult timp permis de conducere

Un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism, duminică, în jurul orei 3,30, pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, a surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat. Șoferul avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv", a precizat IPJ Alba. 

Comenteaza