Soldat amenintat cu un cutit de un hoț și deposedat de armă și muniție

Soldat amenintat cu un cutit de un hoț și deposedat de armă și muniție

Un soldat care asigura paza unei unități militare din Constanța a fost amenintat cu un cuțit și deposedat de mitralieră.

Dupa ce i-a luat arma si incarcatorul, hotul a reusit sa sara gardul unitatii militare si s-a facut nevazut. A fost cautat intreaga noapte, dar inca nu a fost gasit.

Totul s-a intamplat aseara, la la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat. Conform MApN, militarul  a fost atacat prin surprindere în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.  Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, mai transmit cei de la MAPN.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

De asemenea, la Consulatul Rusiei din Constanta, paza a fost intarita. In trafic, au fost verificate filtre, dar arma inca nu a fost gasita, potrivit dejeanul.ro.

Comenteaza