SRI, atent la mişcările Rusiei. Maior: Nu cred că există riscuri în ceea ce priveşte România

SRI, atent la mişcările Rusiei. Maior: Nu cred că există riscuri în ceea ce priveşte România
Şeful Serviciului Român de Informaţii spune că ştia dinainte de faptul că Rusia va intra în Crimeea. Într-un interviu acordat publicaţiei Q-Magazine, George Maior a lansat un mesaj îngrijorător: scenariul s-ar putea repeta şi în Republica Moldova.

George Maior notează că SRI a ştiut din timp de intenţiile Rusiei în privinţa Crimeei. "Evident că există riscul regional legat de securitatea în această zonă la care ne uităm atent", a precizat Directorul Serviciului Român de Informaţii. În ceea ce priveşte teritoriul României, însă, Maior ne linişteşte: nu există riscuri.

Directorul SRI a vorbit şi despre posibile atacuri teroriste în ţara noastră.

"Am avut deja mai multe atacuri pe infrastructuri critice. Mă refer la atacuri asupra Ministerului de Externe sau asupra unor agenţii în domeniul resurselor naturale şi am fost pregătiţi", a afirmat Maior, care spune că, din acest punct de vedere, ne putem aştepta la orice, la fel cum se poate întâmpla în cazul oricărui stat.

Maior a comentat şi decizia guvernului de a încredinţa anumite segmente de informatizare către firma chinezească Huawei, în detrimentul unor companii americane. Acest lucru a stârnit o polemică între palate, în care s-a vorbit de vulnerabilizarea securităţii naţionale.

"Nu am fost consultaţi. (...) Avem mecanisme suficiente de autoprotecţie, inclusiv în definiţia a ceea ce înseamnă infrastructură critică în acest domeniu sensibil al comunicaţiilor. Nu mi-aş face o problemă din acest punct de vedere," a precizat şeful SRI în interviul acordat Q Magazine.

Comenteaza