Tentativă de sinucidere: O copilă de 11 ani s-a aruncat de la etaj chiar din clădirea şcolii

Tentativă de sinucidere: O copilă de 11 ani s-a aruncat de la etaj chiar din clădirea şcolii
| Foto: Colegiul Național ,,Emil Racoviță" Iași

După cazul care a îngrozit România începând de sâmbătă al adolescentelor din Hunedoara care s-au sinucis, apar şi alte cazuri ale copiilor care ajung în pragul disperării şi vor să renunţe la viaţă la o vârstă foarte fragedă.

Un apel la 112 a anunțat marţi faptul că o elevă de la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași a căzut de la etajul al doilea. De fapt a fost vorba despre o tentativă de sinucidere. O fetiţă de 11 ani s-a aruncat de pe geam imediat dup[ terminarea orelor. La locul incidentului s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă. Victima a fost transportată la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iasi efectuează cercetări la faţa locului pentru a determina circumstanţele în care s-a produs incidentul. „Din informațiile transmise de conducerea unității școlare știm că la finalul programului, a unui opțional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere.

Doamna director ne-a transmis că este un copil de clasa a V-a, a fost sunat repede serviciul de ambulanță care s-a deplasat către unitatea școlară, copilul era conștient când a fost preluat. Un reprezentant ISJ este acum la liceu se vor face verificări și vom vedea contextul în care a avut loc. Cauzele nu le cunoaștem: ce poate să facă școala este să susțină copilul prin consiliere cu toate mijloacele de care dispune școala, dar și familia sa, în această perioadă”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, citat de ziaruldeiasi.ro

Fetiţa de 11 ani a suferit un traumatism la nivelul bazinului, posibil o fractură de bazin, traumatism la nivelul feţei, epistaxis şi mai multe contuzii. Stabilă însă hemodinamic şi conştientă: a fost preluată s-a început tratamentul şi a fost transferată la UPU Sf. Maria pentru tratament de specialitate, au transmis reprezentanţii UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit directorului adjunct de la Colegiul National Emil Racovita, după ce a terminat curusurile la ora 14.00 fetiţa a participat la clubul de chitară. Copiii repetau cu doamna profesoară de muzică pentru serbarea de Crăciun şi la finalul orei, s-a iîntors în clasă să-şi ia hainele, să plece spre casă fiind aşteptată de tatăl său. În acel moment fata s-a aruncat pe fereastră, a transmis telem.ro.

Comenteaza