The Guardian recomandă obiective turistice din România, inclusiv "monstruozităţi din era comunistă"

The Guardian recomandă obiective turistice din România, inclusiv
Cotidianul britanic The Guardian recomandă, în ediţia electronică de sâmbătă, o serie de obiective turistice din România care merită vizitate, de la "monstruozităţi din perioada comunistă" situate în Bucureşti, până la biserici medievale şi castele din Transilvania.

Capitala este într-o etapă de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investiţii europene, dar se pot vizita şi "palatul obscen de grandios al lui Ceauşescu şi alte monstruozităţi din perioada comunistă, plus biserici medievale şi mănăstiri", scrie The Guardian.

Cunoscuţi şi ca Alpii Transilvăneni, Carpaţii sunt perfecţi pentru căţărare, excursii cu bicicleta sau schi. România nu duce lipsă nici de castele ca în poveşti. Peleş este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheaţă, care este accesibil numai cu telecabina, are camerele, barul, restaurantul şi biserica făcute exclusiv din gheaţă.

Maramureşul este locul potrivit pentru o porţie de viaţă rurală, cu biserici de lemn şi sate pitoreşti, în timp ce Transilvania are câteva oraşe medievale ce merită vizitate, precum Braşov, Sighişoara şi frumosul Sibiu. Jurnaliştii britanici recomandă şi mănăstirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV şi XVI, care prezintă scene religioase.

Delta Dunării merită de asemenea exploatată, aceasta fiind unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa păsări.

 

Comenteaza